Rentstock
Asiakastarina

Rentstock

Moventus Oy on Varsinais-Suomalainen autonvuokraus- ja huoltopalveluja tuottava yritys. Satoja autoja vuokrataan usean eri paikkakunnan toimipisteiltä ja ne toimitetaan tai noudetaan eri osoitteisiin ympäri Suomea.

Kehitystarve

Kun uusi asiakas ottaa yhteyttä, hän tarvitsee vuokrausvalmiin auton: vapaan, huolletun ja puhtaan. Autojen kunto- ja sijaintitietoja ylläpidettiin taulukossa, jota päivitettiin Moventuksen toimistolla käsin sitä mukaa, kun kuljettajat lähettivät tiedot viestitse. Taulukon tiedot laahasivat kuitenkin usein jäljessä nykyhetkestä, sillä viestejä ehti jonoutua ja tietojen purkaminen käsin vei aikaa. Vuokrausvalmiina näkyvä auto ei aina siis ollutkaan vuokrauskunnossa, mikä vaikeutti asiakaspalvelua.
Tavoitteena oli selkeyttää vuokra-autojen hallintaa Rentstock-sovelluksella niin, että uusimmat tiedot autojen sijainnista, tilasta ja käyttö- ja korjaushistoriasta olisivat aina helposti saatavilla. Tarkoitus oli automatisoida tietojen siirtyminen kentältä suoraan toimiston järjestelmään. Myös kentällä tietojen kirjaamisen tuli olla helppoa ja nopeaa, jotta se ei hidastaisi kuljettajien muuta työskentelyä.

Ratkaisu

Kentällä kirjatut palautustiedot päivittyvät saman tien toimistohenkilökunnalle tehtyyn selainsovellukseen. Ajantasaisen tiedonkulun avulla tieto vuokrausvalmiista autosta tulee heti toimistolle ja sen voi varata seuraavalle asiakkaalle.
Kirjatut palautustiedot päivittyvät saman tien toimistohenkilökunnalle tehtyyn selainsovellukseen. Ajantasaisen tiedonkulun avulla tieto vapautuneesta autosta tulee heti toimistolle ja sen voi vuokrata suoraan eteenpäin.
Selainsovellukseen jatkokehitämme parhaillaan muun muassa huoltorekisteriä, josta näkyvät paitsi autojen huoltotiedot, myös muistutukset tulevista huoltotarpeista ja katsastuksista.

Hyöty

Helppo tietojen kirjaaminen ja automatisoitu tiedon siirtyminen järjestelmään säästää Moventuksen henkilöstön työaikaa ja tehostaa toimintaa. Ajantasaisesta tietokannasta voi paikantaa vapaat autot vaivattomasti, joten sekä varaamisprosessi että jokapäiväinen asiakaspalvelu toimivat sujuvammin. Kentällä taas vältytään pitkien viestien naputtelulta. Kun tieto kulkee ja aikaa on enemmän, henkilöstö voi reagoida huoltotarpeisiin nopeammin ja siten sekä vuokra-autojen kunto että käyttöaste nousevat.

Teknologiat

Node.js, Meteor, MongoDB, Blaze, Android